Forums ::
Muharjenje v Sloveniji - Flyfishing in Slovenia :: Forums :: Muharjenje v Sloveniji [Flyfishing in Slovenia] :: Splošno [General topics] |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Njegovo visočanstvo- modras (Vipera ammodytes) |
Moderators: luckyluke
|
Author | Post | ||
luckyluke |
|
||
Registered Member #1
doslej sem bil vajen srečevati kače na rečnem bregu, v grmovju, po vejah, ipd., danes pa me je ena presenetila kar na bencinski črpalki na poti proti Idrijci... in to ne katerakoli- njegovo visočanstvo modras, ki se je prišel malo posončit na asfalt. Seveda sem takoj skočil po aparat (žal sem imel s seboj le kompaktnega) in naredil nekaj posnetkov, ki pa so gospoda kar nekoliko vznejevoljili, zato z roko nisem smel preblizu. Presenetila me je predvsem barva, saj so modrasi tipično bolj sivo modre barve, čeprav jih najdemo tudi v svetlo rjavi in rdečkasto rjavi barvi... No, tule je nekaj fotk : Še zanimiv link: povezava [link] Vsem tistim, ki se boste podajali na Idrijco in okoliške grape pa nasvet- bodite skrajno pozorni, saj je bilo v zadnjem času opaženih precej kač, poleg modrasov tudi gadi. Lep pozdrav, Lucky [ Edited Sunday 30 May 2010 - 01:25:29 ] |
||
Back to top |
|
||
janez |
|
||
Registered Member #164
Lep, precej vitek primerek. Imel si tudi srečo, da si ga slikal na asfaltu, ker si dobil celega v objektiv. Ob Idrijci mi še ni uspelo opaziti kaj drugega kot kobranke. P.S.: Modras je lahko skoraj kakršnekoli barve, nekateri so v celoti črni. Lp, Janez [ Edited Monday 31 May 2010 - 07:40:15 ] |
||
Back to top |
|
||
Urni Sulec |
|
||
Registered Member #201
Uuuu, hudo lep kačon...občasno srečam kakega ob Soči, Reki-Reki...so pa prilično plašne žvalce l.p Spuscajmo Avtohtone ribe! |
||
Back to top |
|
||
s52vk |
|
||
Registered Member #20
Lepe slike in plemenita žival! Kaj hočemo več!
Dober prijem in ujemi spusti |
||
Back to top |
|
||